Népszerű bejegyzések

2011. április 18., hétfő

Mi köze a menyasszonyi ruhának Viktória királynőhöz?

 Kislánykorunkban álmodozunk arról, hogy egyszer királynők leszünk hercegünk oldalán, mi a saját esküvőnk lesz. 
Május, legtöbb nő életében e fontos eseményt hónapja.




Kevesen tudják, hogy a menyasszonyi ruhát Viktória királynő találta fel Angliában. És ő volt az is aki a fehér ruha romantikus stílusát megteremtette.
1840-ben tartott esküvőjén dús, fehér szaténból varrt ruhát viselt, amelyet narancsvirágszirmok szegélyeztek és vert csipkével díszítettek. A XIX. század fordulóján a menyasszonyok már fehér muszlinruhában, tüll fátyolban, hajukban virággal álltak az oltár elé.



Az első rövid menyasszonyi ruhát Coco Chanel mutatta be, a harmincas években pedig csillogó zsákruhákat viseltek az arák, hogy aztán a háború után ismét a karcsúsított földig érő ruha legyen divatos. 




S bár a hatvanas években rövid ideig az volt a legmenőbb, aki farmerben és egy szál blúzban mondta ki a boldogító igent, azért a romantikus stílus ma is szilárdan tartja magát.


 

A menyasszonyi ruha akkor tökéletes, ha viselője úgy érzi, mintha ráöntötték volna, és ezt ki is lehet olvasni a tekintetéből -mondják a szakértők. De ügyelni kell a részletekre is.






A fátyol egykor a tisztaság jelképe volt, a menyasszony csak egyszer viselhette, majd eltette a lányának. A fátylak ma pókháló finomságú tüllből készülnek, hosszuk pedig különböző lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése